Jarenlang veilig op weg

Jarenlang veilig op weg

Een tientallen jaren oud familiebedrijf

Rouwette Autobanden is een autobandenservicebedrijf gevestigd in Kerkrade en Klimmen. Wij staan bekend om onze deskundigheid en persoonlijke service. Moderne apparatuur en goed gemotiveerd en geschoold personeel dragen hieraan bij. Wij zijn gespecialiseerd in de verkoop, montage en reparatie van auto-, landbouw-, industrie- motor-, en scooterbanden.

Onze kernactiviteiten bestaan verder uit:
– Montage van stalen en lichtmetalen velgen;
– Balanceren van wielen;
– Uitlijnen van uw voertuig.

Ook kunnen wij u van dienst zijn bij de aankoop, het repareren en programmeren van uw TPMS-sensoren (bandenspanningssensoren). Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de opslag van uw winter- en zomerbanden in een van onze twee bandenhotels. Dit alles om ervoor te zorgen dat u weer veilig op weg kunt!

Rouwette Autobanden, uw bandenspecialist in Zuid-Limburg.

Rouwette Autobanden is in april 1956 opgericht door wijlen Jean Rouwette. Hij startte met de verkoop van auto- en landbouwbanden vanuit de koeienstal van zijn schoonouders, gelegen aan de Putweg in Klimmen. Dankzij de vele contacten van de boerenzoon in de agrarische sector verliep de verkoop en reparatie binnen korte tijd naar tevredenheid.

Vanaf het begin was Rouwette Autobanden een echt familiebedrijf. De kinderen van Jean en Mia Rouwette waren regelmatig in de zaak te vinden. Hans ging, na het afronden van de middelbare handelsschool, in de zaak van zijn vader werken. Het was dan ook een voor de hand liggende stap dat Hans de zaak zou gaan overnemen. Dit wilde hij echter niet alleen doen, waarop zijn zus Simone besloot mee in de zaak te stappen. In juli 1984 was het dan ook tijd voor de volgende generatie, Hans en Simone namen samen de zaak van hun vader over.

Hans en Simone besloten zich, naast de agrarische sector, te gaan richten op particuliere verkoop. De zaak aan de Putweg werd in 1994 dan ook flink gemoderniseerd. Specialisatie, kwaliteit en service bleven echter als vanouds boven aan staan. Rouwette Autobanden groeide gestaag. In 1996 volgde de uitbreiding met een tweede filiaal in Kerkrade aan de Holzstraat. Deze vestigingslocatie heeft 17 jaar trouw dienst gedaan.

Sinds eind 2013 is Rouwette Autobanden Kerkrade verhuisd naar een nieuw pand aan de Wiebachstraat 5b te Kerkrade. Met een goede bereikbaarheid en het Roda Stadion, de Hornbach en een Albert Heijn XL om de hoek, de ideale locatie voor ons alsook onze klanten.

Met een nieuw pand in Kerkrade, deed ook de derde generatie zijn intrede. Daniëlle besloot ons team te komen versterken, waardoor Rouwette Autobanden klaar is voor de toekomst.

De zaak in Klimmen is nog steeds gevestigd op het oude vertrouwde adres.

Rouwette Autobanden, sinds 1956…