Velgen

Velgen

Bent u op zoek naar een nieuwe velgen voor uw auto? Stoeprand geraakt en daarbij een velg beschadigt? Of heeft u interesse in een tweede set velgen voor uw winterbanden? Ook dan zijn wij u graag van dienst. Rouwette Autobanden levert stalen en lichtmetalen velgen van hoge kwaliteit, tegen een concurrerende prijs.

Bij het aanschaffen van velgen zijn er een groot aantal zaken van belang. Zo is het belangrijk dat de velgbreedte en velgdiameter, maar ook de maten van het steekgat, het naafgat en de ET-waarde perfect overeenkomen met uw auto. Tevens dient een velg geschikt te zijn om het gewicht van uw voertuig te kunnen dragen en mag de wielcombinatie uiteraard niet aanlopen. Daarnaast spelen nog talloze andere aspecten een rol bij de selectie van de juiste velg. Rouwette Autobanden heeft de benodigde kennis in huis om u een goed advies te geven. Wij helpen u graag bij de selectie van de juiste velg voor uw auto.

Bij het veelvuldig monteren en demonteren van winterbanden en zomerbanden, worden de banden onnodig belast. Wij adviseren daarom om bij uw zomer- of winterbanden een aparte set velgen aan te schaffen. Zo heeft u twee complete setjes banden en velgen en hoeven uw banden niet meer bij iedere bandenwissel van de velg gehaald te worden. Hierdoor word het laten verwisselen van uw zomer- en winterbanden een stuk eenvoudiger, maar ook goedkoper! Daarnaast kunt u in veel gevallen terug naar een kleinere inchmaat in de winter, zonder dat dit ten koste gaat van uw (grotere) mooie zomervelgen.

Een tweede set velgen voor uw winterbanden is dan ook een investering die de moeite waard is. Daarnaast kunt u uw tweede set banden en velgen bij ons opslaan in een van onze bandenhotels. Ideaal als u thuis weinig plek heeft of liever niet sleept met uw tweede set banden!

Stalen velgen
Stalen velgen zijn met name in de winterperiode een goede en veelgebruikte oplossing. Het zijn niet de mooiste velgen, maar zijn wel goed bestand tegen winterse omstandigheden en pekel/strooizout. Lichtmetalen velgen zijn over het algemeen een stuk gevoeliger voor pekel en kunnen hierdoor beschadigt raken. Er zijn echter ook lichtmetalen velgen verkrijgbaar die geschikt zijn voor gebruik in de winter.

Eventuele beschadigingen aan een stalen velg zijn relatief gemakkelijk te repareren in verhouding tot een lichtmetalen velg. Daarnaast zijn stalen velgen over het algemeen iets goedkoper in aanschaf dan lichtmetalen velgen.

Lichtmetalen velgen
Lichtmetalen velgen bieden een aantal voordelen ten opzichte van stalen velgen. Het meeste voor de hand liggend is het verschil in uiterlijk, er is een ruime keuze aan lichtmetalen velgen zodat er altijd een mooie velg voor u tussen zit. Ook zijn lichtmetalen velgen veelal ook in grotere inchmaten verkrijgbaar voor uw auto, waarbij deze keuze in stalen velgen tot het minimum beperkt blijft. Lichtmetalen velgen geven uw auto een luxe en sportieve uitstraling.

Daarnaast zijn lichtmetalen velgen lichter dan stalen velgen, wat het onafgeveerde gewicht ten goede komt. Tevens voert een lichtmetalen velg de warmte beter af dan een stalen velg. Dit gunstige warmtetransport zorgt voor een lagere bedrijfstemperatuur van de banden, het remsysteem en de wiellagers. Dit is gunstig voor de levensduur van deze onderdelen.

Bovendien heeft een lichtmetalen velg een grotere stijfheid en is deze vormvast in vergelijking tot zijn stalen variant. Hierdoor zal een lichtmetalen velg minder onbalans hebben en is deze minder gevoelig voor trillingen. Tevens is de maatvoering, door het verschil in productieproces, bij lichtmetalen velgen iets nauwkeuriger dan bij stalen velgen.

Doordat lichtmetalen velgen gemaakt zijn van aluminium, zullen zij minder snel gaan roesten en zijn ze goed te onderhouden. Tegenwoordig zijn er steeds meer lichtmetalen velgen die ook in de winterse periode uitstekend gebruikt kunnen worden, waardoor de keuze voor wintervelgen een stuk ruimer wordt. Deze velgen zijn voorzien van een speciale laklaag of coating, waardoor ze beter bestand zijn tegen winterse omstandigheden.

Ook het prijsverschil tussen lichtmetalen en stalen velgen is de laatste jaren afgenomen. Hierdoor worden lichtmetalen velgen voor uw winterbanden een leuk alternatief voor stalen velgen.

Rouwette Autobanden kan een groot assortiment lichtmetalen velgen van diverse merken leveren. Neem een kijkje in onze online velgenshop om alvast inspiratie op te doen. Is uw oog gevallen op een specifieke velg, kunnen wij u ook vaak van dienst zijn. Dus neem gerust contact met ons op of kom bij ons langs!

Veilig op weg

Rouwette Autobanden is een VACO gecertificeerd autobandenservicebedrijf gevestigd in Kerkrade en Klimmen. Wij staan bekend om onze deskundigheid, eerlijk advies en persoonlijke service. Moderne apparatuur en goed gemotiveerd en geschoold personeel dragen hieraan bij.