Caravan- en camperbanden

Caravan- en camperbanden

Afhankelijk van het gewicht van uw caravan of camper en de maximale toegestane belasting, wordt een band met een hoger draagvermogen vereist. Caravan- en camperbanden zijn dan ook vaak voorzien van een C- of XL-index, een codering die aangeeft dat de band zwaarder belast mag worden. Veelal worden bestelwagenbanden als caravanband ingezet, maar er zijn ook speciale caravan- en camperbanden verkrijgbaar. Welke specifieke band voor u de beste keuze is, hangt af van diverse factoren zoals het type caravan of camper, de maximale belasting, het gebruik en natuurlijk uw budget.

Het is verstandig om de banden van uw caravan, vouwwagen of camper na zes jaar te vervangen. Sommige verzekeraars stellen dit zelfs als eis. De banden drogen vaak uit en gaan scheuren vertonen in de wang en het profiel, de kwaliteit van de banden kan hierdoor afnemen en de veiligheid kan niet meer worden gegarandeerd. Mocht u twijfelen over de kwaliteit van uw banden, kom dan even bij ons langs. Wij controleren uw banden graag en voorzien u van een eerlijk advies.

Daarnaast staan caravans en campers vaak de hele winterperiode stil op één plek, waarbij een gedeelte van de band vaak het volle gewicht draagt. Hierdoor kan een vlakke kant in uw banden ontstaan. Dit wordt “flat-spotting” genoemd en kan vervelende trillingen tot gevolg hebben. Verplaats uw caravan of camper indien mogelijk om de paar maanden of stal de caravan met de banden van de grond door deze op bokken te plaatsen (opbokken). Indien dit niet mogelijk is, is het aan te raden de bandenspanning te verhogen met maximaal 0,5 bar alvorens de caravan of camper in de stalling geplaatst wordt.

Ook neemt de bandenspanning af tijdens de stallingsperiode. Dat is gevaarlijk, slecht voor het milieu en kost meer brandstof wanneer er weer gereden wordt. Controleer daarom altijd uw bandenspanning als uw de caravan of camper uit de stalling haalt. Uw banden vullen met stikstof kan in bovenstaande gevallen uitkomst bieden. Banden gevuld met stikstof blijven namelijk tot 3 keer langer op spanning. Wilt u uw banden laten vullen met stikstof? Ook dan kunt u bij ons terecht! In onze vestiging in Kerkrade zijn wij u hierbij graag van dienst.

Maar onze service gaat verder: de bandenspanning controleren, desgewenst vullen met stikstof, check-up van de gemonteerde en gebalanceerde wielen en banden. Ook voor de uitlijning van uw camper bent u bij ons in veel gevallen aan het goede adres. Hierdoor blijft uw rijcomfort op elk moment gegarandeerd. Net als de levensduur van uw assen, veersystemen en de as-belasting.

Veilig op weg

Rouwette Autobanden is een VACO gecertificeerd autobandenservicebedrijf gevestigd in Kerkrade en Klimmen. Wij staan bekend om onze deskundigheid, eerlijk advies en persoonlijke service. Moderne apparatuur en goed gemotiveerd en geschoold personeel dragen hieraan bij.