Aanhanger- en trailerbanden

Aanhanger- en trailerbanden

Aanhangers en trailers worden vaak zwaar belast. Bij de keuze voor de juiste band dient hier dan ook rekening mee gehouden te worden. Een band met een C- of XL-index is dan ook aan te raden. Dit zijn banden die meer gewicht kunnen dragen dan “normale” banden in dezelfde maat. Welke specifieke band voor u de beste keuze is, hangt af van diverse factoren zoals het type aanhanger of trailer, de maximale belasting, het gebruik en natuurlijk uw budget.

Daarnaast wordt een aanhanger vaak niet intensief gebruikt, maar slechts een paar keer per jaar. De aanhanger staat dus regelmatig langere periodes stil op één plek, waarbij een gedeelte van de band vaak het volle gewicht draagt. Hierdoor kan een vlakke kant in uw banden ontstaan. Dit wordt “flat-spotting” genoemd en kan vervelende trillingen tot gevolg hebben. Verplaats uw aanhangwagen indien mogelijk om de paar maanden of stal de aanhanger met de banden van de grond door deze op bokken te plaatsen (opbokken). Indien verplaatsen of opbokken niet mogelijk is, is het aan te raden de bandenspanning te verhogen met maximaal 0,5 bar alvorens de aanhanger in de stalling te plaatsen.

Ook neemt de bandenspanning af tijdens de stallingsperiode. Dat is gevaarlijk, slecht voor het milieu en kost meer brandstof wanneer er weer gereden wordt. Controleer daarom altijd uw bandenspanning als uw aanhanger na een langere periode weer gebruikt.

Uw banden vullen met stikstof kan in bovenstaande gevallen uitkomst bieden. Banden gevult met stikstof blijven namelijk tot 3 keer langer op spanning. Wilt u uw banden laten vullen met stikstof? Ook dan kunt u bij ons terecht! In onze vestiging in Kerkrade zijn wij u hierbij graag van dienst.

Veilig op weg

Rouwette Autobanden is een VACO gecertificeerd autobandenservicebedrijf gevestigd in Kerkrade en Klimmen. Wij staan bekend om onze deskundigheid, eerlijk advies en persoonlijke service. Moderne apparatuur en goed gemotiveerd en geschoold personeel dragen hieraan bij.