Op vakantie met de camper of caravan

Ook voor uw camper- en caravanbanden bent u bij ons aan het juiste adres!

Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden.

Afhankelijk van het gewicht van uw caravan of camper en de maximale toegestane belasting, wordt een band met een hoger draagvermogen vereist. Caravan- en camperbanden zijn dan ook vaak voorzien van een C- of XL-index, een codering die aangeeft dat de band zwaarder belast mag worden. Veelal worden bestelwagenbanden als caravanband ingezet, maar er zijn ook speciale caravan- en camperbanden verkrijgbaar. Welke specifieke band voor u de beste keuze is, hangt af van diverse factoren zoals het type caravan of camper, de maximale belasting, het gebruik en natuurlijk uw budget.

Het is daarnaast verstandig om de banden van uw caravan, vouwwagen of camper na zes jaar te vervangen. Sommige verzekeraars stellen dit zelfs als eis. De banden drogen vaak uit en gaan scheuren vertonen in de wang en het profiel, de kwaliteit van de banden kan hierdoor afnemen en de veiligheid kan niet meer worden gegarandeerd. De DOT-code (fabricagedatum) van een band verdient daarom ook de nodige aandacht.

Mocht u twijfelen over de kwaliteit van uw banden, kom dan even bij ons langs.

Wij controleren uw banden graag en voorzien u van een eerlijk advies.