De zomer is in aantocht, zijn je zomerbanden al gekocht?

Na de koude winter is het heerlijk om de lente weer aan te voelen komen. Goed nieuws, dus geen bevroren voorruiten en koude interieurs meer elke ochtend als je met de auto naar je werk gaat. De terugkeer van zonnige dagen betekent ook dat je de zomerbanden kunt (laten) monteren. Wat is daar de beste tijd voor?

Zomerbanden monteren: de temperatuur is leidend
Er zijn geen precieze regels over de montage van winterbanden. Immers, die zijn in ons land niet verplicht. Vaak worden ze wel sterk aanbevolen en als je naar de wintersport gaat, dan heb je ze wel vaak nodig. Winterbanden zijn vooral geschikt om op sneeuw en ijs te rijden en optimale grip te bieden bij lage temperaturen. Echter, winterbanden zijn niet geschikt als de temperatuur te hoog oploopt. Over het algemeen raden we aan om je zomerbanden aan het begin van de lente weer te monteren, wanneer de temperatuur regelmatig boven de 7°C en rond de 10°C ligt. Vertrouw bij twijfel op de overgang naar de zomertijd, die dit jaar in de nacht van 25 op 26 maart 2023 plaatsvindt. Na deze datum kun je zonder twijfel banden wisselen!